پارچه لینن چیست و برای چه فصلی مناسب است؟

پارچه لینن چیست و برای چه فصلی مناسب است؟

الیاف کار شده در بافت پارچه لینن طی فرآیندی از گیاه کتان حاصل می شود. از گذشته تا به امروز از این پارچه جهت دوخت لباس و مصارف دیگر بهره می بردند.

با توجه به بافت فوق العاده ای که این پارچه دارد البسه و پوشاکی که با این محصول تولید می شود برای فصل گرم تابستان بسیار مناسب است. کشورهای ایرلند، بلژیک و ایتالیا برترین تولید کنندگان این محصول به شمار می روند.

مزایای پارچه لینن

پارچه لینن جزو پارچه هایی محسوب می شود که در دنیا خواهان بسیاری دارد. به علت جنس خوب و سبک این پارچه از گذشته تا به امروز کاربردهای بسیاری داشته است.

طی چند سال گذشته این نوع پارچه با توجه به بافت مناسب آن جهت استفاده برای لباس های تابستانی متقاضیان بسیاری را جذب خود کرده است.

الیاف کار شده در این پارچه از ساقه ی نوعی گیاه به نام کتان به دست می آید. مرغوب ترین و بهترین گیاه کتان توسط کشور های اروپای غربی و اوکراین کاشته و تولید می گردد.

البسه ای که از این نوع پارچه تولید می شود مناسب برای مناطقی با آب و هوای گرم می باشد. با توجه به ویژگی های فوق العاده پارچه لینن، این محصول در صدر لیست پرفروش ترین پارچه ها در بازارهای ایران و جهان قرار گرفته است.

این محصول مزیت های بی شماری دارد که از جمله آن ها می توان به:

  • ضد حساسیت
  • سبک و راحت
  • ضد باکتریال
  • دارای الیاف طبیعی
  • دوام بالا
  • قدرت رنگ پذیری بالا
  • مناسب برای فصول گرم سال
  • خنک و لطیف و...

اشاره نمود.

معایب پارچه لنین

هر محصول در کنار ویژگی ها و مزایای خوبی که از خود به نمایش می گذارد، معایبی نیز به همراه دارد. پارچه لینن نیز دارای مختصر معایبی است که در ادامه آن ها را بازگو خواهیم کرد.

بافت این نوع پارچه کشی نمی باشد. قیمت این محصول نسبت به پارچه هایی از جنس پنبه و ابریشم گران تر است. زود چروک شدن از معایب بارز این نوع پارچه است.

کاربرد پارچه لینن

کاربردهای پارچه لینن

در صنعت نساجی یکی از پر متقاضی ترین محصولات پارچه لینن می باشد که از دیرباز از آن در مصارف مختلف بهره می بردند.

با اینکه امروزه بخش زیادی از تولیدات پوشاک توسط پارچه های پنبه ای ساپورت می شود ولی هنوز در مناطقی با آب و هوای گرم از لینن برای تولید البسه استفاده می کنند.

داشتن ویژگی هایی نظیر بافت سبک، جذب رطوبت کم باعث شده البسه تولید شده از این نوع پارچه برای فصول گرم سال گزینه ی مناسبی محسوب گردد.

از این محصول می توان برای تولید:

  • دامن
  • پیراهن مردانه
  • شلوار
  • ژاکت مخصوص ورزش
  • پیراهن مجلسی زنانه
  • جلیقه و...

بهره برد.

این نوع پاچه به عنوان یکی از بهترین متریال های تولید پوشاک زیر نیز محسوب می گردد. برای دوخت برخی مدل های لباس خواب هم از این محصول فوق العاده بهره می برند.

شاهد این موضوع هستیم که پارچه لینن علاوه بر صنعت پوشاک در موارد دیگری مانند تولید وسایل خانگی اعم از

  • حوله های دستی آشپزخانه و حمام
  • دستمال سفره
  • پارچه رومیزی
  • دوخت روبالشی و ملافه تخت 

کارایی دارد.

کشورهای تولید کننده پارچه لینن

امروزه بخش اعظمی از تولید پارچه لینن توسط کشور چین صورت می گیرد. اما هنوزم طی گذشت این همه سال بهترین و مرغوب ترین لینن توسط کشورهای ایرلند، بلژیک و ایتالیا تولید می شود.

انواع مختلف پارچه لینن

متریال کار شده در تمام گونه های مختلف پارچه لینن الیاف کتان می باشد. اما روش بافت تار و پود پارچه تعیین کننده نوع این محصول می باشد.

این نوع محصول را بر حسب نوع بافت پارچه می توان با نام های:

  • لینن داماسک
  • لینن شل بافت
  • لینن پوششی
  • و لینن ساده بافت معرفی کرد.

نوع داماسک به وسیله ی دستگاه بافندگی ژاکارد تولید می شود. بافت کار شده در آن ریز و ظریف بوده و مناسب برای کارهای تزئینی می باشد.

از لینن ساده بافت معمولا برای تولید حوله های دست و آشپزخانه استفاده می کنند. از نوع شل بافت برای تولید برخی پوشاک بهره می برند.

شستشو پارچه لینن

شستشو پارچه لینن

در حین شستن لباس هایی که از پارچه لینن تولید شده اند به لبیل آن ها دقت کنید. در واقع این اتیکت مشخص کننده دمای مناسب برای پارچه، نحوه شستشو و اتوکشی آن می باشد.

در صورتی که لباس شما فاقد لیبل بوده یا توسط خیاط دوخته شده و بازاری نیست بهتر است در زمان شستشوی البسه خود چند نکته را مد نظر قرار دهید.

در وهله اول بهتر است شستشوی لباس را با آب سرد یا ولرم انجام دهید. این عمل مانع از آب رفت پارچه لباس می شود. لازم به ذکر است احتمال آبرفت در تمام البسه ای که از این جنس پارچه دوخته می شوند وجود ندارد و درصد کمی از آن ها این مشکل را دارند.

برای پیش گیری از آسیب های احتمالی بر سطح پارچه بهتر است موقع شستشو لباس را پشت و رو کنید. قبل از پهن کردن لباس بر روی بند، آن را خوب بتکانید تا چروک های ایجاد شده بر سطح لباس کمی باز شود بعد به صورت صاف و مرتب بر روی بند آویزان کنید.

برای بیشتر کردن عمر پارچه لینن رعایت برخی نکات ضروری است. استفاده از مواد شوینده ی خنثی و بدون آنزیم بهترین گزینه جهت شستشوی این نوع پارچه می باشد. برخی مواد شوینده مخصوص این نوع پارچه بوده و بهتر است از آن ها استفاده کنید.

برای نرم نگه داشتن پارچه خود نباید از هر نرم کننده ای استفاده کنید. نرم کننده هایی که با بافت این پارچه سازگاری دارند در بازار موجود می باشد ولی تا حد امکان سعی کنید از هیچ گونه نرم کننده ای برای شستشوی آن ها استفاده نکنید.

بهتر است شستشوی این نوع پارچه را به صورت دستی انجام دهید. این عمل باعث سالم تر ماندن بافت پارچه می شود.

زمانی که قصد دارید از ماشین لباسشویی برای شستشوی این پارچه استفاده کنید بهتر است تنظیمات شستشو را روی حالت حساس قرار دهید.

توجه داشته باشید که شستشوی این محصول به وسیله ماشین لباسشویی با آب سرد و مواد شوینده بدون آنزیم صورت گیرد.

همچنین بخوانید...

26 خرداد 1403 وبلاگ

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
موسسه اقتصادی کساپوشان از بزرگترین واحد‌های طراحی و تولید‌ پوشاک الیاف طبیعی در ایران است. آقای حبیب‌پور، از بنیان‌گذاران این موسسه از دوران جوانی وارد حرفه خیاطی شد و پس از 27 سال کسب تجربه، در سال 1390 کارگاهی را در تهران تاسیس کرد. بعد از مدتی آن کارگاه با هدف‌گذاری‌های بلند مدت و اندیشمندانه، تبدیل به یک موسسه صنعتی و کسب و کاری شد. اکنون کساپوشان برای تولید پوشاک محدودیتی ندارد و در تمام مدل‌های متداول مردانه و زنانه در قالب پوشاک اسلامی-ایرانی امکان تولید انبوه را دارد و این فرآیند در کارگاه تولیدی در اسلامشهر تهران انجام می‌گیرد. این تولیدی با افتخار اعلام می‌دارد که تمام پرسنل مشغول در این مجموعه از دانش بومی جهت پیشبرد اهداف تولیدی بهره می‌برند و نیز برای تامین پارچه و مواد اولیه محصولات خود با برترین تولیدکنندگان از کشور عزیزمان ایران همکاری می‌کند تا ضمن حمایت از تولیدکننده و کارگر ایرانی، مانع از خروج سرمایه از مملکت شود.
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
موردی وجود ندارد.
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
برچسب‌ها
موردی وجود ندارد.