انواع پیراهن‌های مردانه

انواع پیراهن‌های مردانه

پیراهن به عنوان یکی از مهم‌ترین پوشیدنی‌هایی که یک مرد در طول زندگی خود استفاده می‌نماید دارای تنوع نسبتا زیادی است. انواع پیراهن‌های مردانه را می‌توان بر اساس چند معیار مختلف تفکیک نمود. در این مقاله انواع مختلف دوخت در پیراهن‌های مردانه مورد بررسی قرارگرفته و خوانندگان گرامی در پیدا کردن مدل مناسب پیراهن برای تیپ و اندامشان راهنمایی می‌شوند.

انواع پیراهن مردانه بر اساس نوع برش در هنگام دوخت پارچه

پیراهن مردانه کلاسیک

به‌طور ساده پیراهن کلاسیک نسبت به سایر انواع پیراهن به صورت گشادتر دوخته می‌شود. در قسمت پشت یقه و بالای کمر معمولا یک ساسون قرارگرفته تا امکان پوشیدن آن برای افراد با سایزهای مختلف وجود داشته باشد. پیراهن‌های کلاسیک معمولا زیر کت و شلوار پوشیده می‌شوند. در صورتی که وزن زیادی دارید و معمولا لباس‌های رسمی می‌پوشید در انتخاب پیراهن کلاسیک تردید نکنید.

انواع پیراهن مردانه

پیراهن جذب

 این نوع پیراهن‌ها به‌صورتی دوخته می‌شوند که در قسمت کمر نسبت به پیراهن‌های کلاسیک عرض کمتری دارند. از سوی دیگر در قسمت‌های بازوها، آستین و روی سینه با توجه به نوع پارچه کشسان، اندام شما به‌صورت بهتری نمایان خواهد شد. این نوع پیراهن را می‌توان با لباس‌های ساده، کلاسیک و حتی مدرن ست کرد. در صورتی که هیکل متناسبی دارید با خیال راحت به سراغ پیراهن‌های جذب بروید.

نکته: در صورتی که بسیار لاغر هستید، نیز می‌توانید از پیراهن‌های خیلی جذب استفاده کنید.

پیراهن‌های مدرن

 این نوع از پیراهن درواقع در هیچ قالبی نمی‌گنجند. ارائه هر نوع تعریفی از پیراهن مدرن مردانه تنها به بخشی از الگوی برش، دوخت، پارچه و... سایر مولفه‌های این نوع پیراهن می‌پردازد. هرچند با زبان ساده می‌توان پیراهن مدرن را پیراهنی تعریف کرد که نه معیارهای پیراهن جذب و نه معیارهای پیراهن کلاسیک را دارد.

انواع پیراهن‌های مردانه بر اساس نوع پارچه

پارچه الیاف طبیعی

به‌طورکلی زمانی که در دوخت پیراهن از پارچه‌های الیاف طبیعی نظیر کتان، پنبه یا ابریشم استفاده ‌شده باشد، قیمت آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. الیاف طبیعی معمولا شرایط نگهداری دشوارتری نسبت به انواع پارچه‌های مصنوعی دارند. ازاین‌رو اصولا از پارچه الیاف طبیعی تنها در دوخت پیراهن‌های رسمی و کلاسیک استفاده می‌شود.

پارچه الیاف مصنوعی

 پارچه‌های الیاف مصنوعی با توجه به هزینه تولید پایین‌تر قیمتی کمتر از پارچه‌های طبیعی دارند. از طرف دیگر پارچه‌های مصنوعی شرایط نگهداری بسیار ساده‌تری نیز دارند. شست و شوی آسان این پارچه‌ها نیز موجب افزایش محبوبیت آن‌ها در تولید لباس‌های روزمره شده است.

پیراهن‌های مردانه بر اساس نوع پارچه

انواع پیراهن مردانه بر اساس مدل یقه

به‌طورکلی اندازه، طرح، شکل برش، محل قرارگیری دکمه یقه نه‌تنها به پیراهن بلکه به نحوه استفاده از آن روح می‌بخشد.

یقه پهن 

این نوع یقه به عنوان مرسوم‌ترین نوع دوخت پیراهن مردانه شناخته می‌شود. فاصله بین دو سر یقه از یکدیگر تقریبا متعادل بوده و عرض یقه‌ها بسیار زیاد است. دلیل گستردگی استفاده از این نوع یقه به امکان ست کردن آن با هر نوع لباس، پوشش و تیپ بدنی و صورت بازمی‌گردد.

یقه نوکتیز

انتهای یقه نوک‌تیز بسیار باریک بوده و زاویه تندی دارد. فاصله بین دو سر یقه نیز نسبت به سایر مدل‌های یقه لباس از یکدیگر کمتر است. زمانی که این پیراهن را می‌پوشید برای انتخاب پاپیون یا کراوات حتما به سراغ انواع باریک بروید.

پیراهن مردانه بر اساس مدل یقه

یقه دکمه دار

در انتهای این مدل از یقه دو دکمه وجود دارد. دکمه‌ها بیش از آنکه برای نگاه‌داشتن فرم یقه کاربردی باشند برای مقاصد زیبایی‌شناسی به لباس افزوده‌ شده‌اند. توجه داشته باشید این نوع پیراهن مردانه به‌طورکلی غیررسمی محسوب می‌شود.

یقه کلاب

تفاوت اساسی این نوع یقه با سایر مدل‌ها در گرد بودن انتهای آن‌ها است. شکل و فرم یقه کلاب بسیار کلاسیک بوده و چندان برای استفاده‌های روزمره مناسب نیست.

یقه فراک

این نوع یقه که امروزه تقریبا غیر کاربردی است، برای پوشیدن تاکسیدو رواج پیدا کرده بود. اکنون کم و بیش از آن در لباس‌های بسیار رسمی یا مدل‌های غیرمرسوم و فانتزی پیراهن مردانه استفاده می‌شود.

یقه بریده

این نوع یقه را می‌توان نقطه مقابل یقه‌های نوک‌تیز دانست. فاصله بین دو سر یقه از یکدیگر بسیار زیاد بوده و زاویه آن‌ها نیز بسیار باز است. یقه بریده برخلاف یقه نوک‌تیز برای پوشیدن کروات‌های بسیار پهن مناسب بوده و به شما ابهت خاصی می‌بخشد.

یقه کوبایی

برخلاف سایر مدل‌های یقه برای پیراهن‌های مردانه، این فرم خاص از یقه دارای دو شیار در کنار هم است. حفظ فرم یقه کوبایی در بلندمدت و برای پارچه‌های نرم بسیار مشکل بوده ازاین‌رو استفاده از آن تنها در لباس‌های غیررسمی دیده می‌شود.

یقه دیپلمات

برخلاف تصور عموم این نوع یقه نه از ایران بلکه از کشورهای غربی رواج پیداکرده است. در این مدل از یقه قسمت‌های غیر کاربردی یقه نظیر فرم برگشته و نوک‌تیز آن‌ها حذف می‌گردد. امکان استفاده از پیراهن‌های یقه دیپلمات با هر نوع پوششی وجود دارد.

یقه کوچک

فرم و شکل این نوع یقه دقیقا در نقطه مقابل یقه پهن قرار دارد. در طراحی و دوخت این یقه تمرکز روی به حداقل رساندن ابعاد یقه بوده ازاین‌رو ظرافت به‌طور جدی مورد توجه قرارگرفته است. برای پوشیدن پیراهن‌های مردانه با یقه کوچک تقریبا هیچ محدودیتی وجود ندارد. با این حال بایستی در انتخاب پاپیون و کراوات دقت لازم را داشته باشید.

انواع پیراهن مردانه بر اساس شکل آستین

آستین پیراهن‌های مردانه فارغ از بلند و کوتاه بودن بر اساس شکل سرآستین تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند. در ادامه به معرفی چند مدل سرآستین رایج می‌پردازیم.

پیراهن مردانه بر اساس شکل آستین

سرآستین لوله‌ای

این نوع از سرآستین بیشتر در پیراهن‌های مدل ایتالیایی دیده می‌شود. به‌طور استاندارد اندازه این نوع سرآستین 3.7 سانتیمتر بوده و در انتها باریک می‌شوند. از دیگر مشخصه‌های این سرآستین وجود یک شیار به شکل هفت در زیر دکمه است.

سرآستین دو دکمه

طول این سرآستین نیز استاندارد بوده اما در انتها باریک نمی‌شود. برخلاف اکثر مدل‌های سرآستین دکمه‌ها به صورت طولی قرارگرفته‌اند و ازاین‌رو جلوه زیبایی به پیراهن می‌دهند. شکل و فرم سرآستین دو دکمه به‌گونه‌ای است که در انتهای آن هیچ شیاری وجود ندارد.

سرآستین مربعی

سرآستین مربعی دو دکمه بیشتر از نظر طول با سایر مدل‌ها تفاوت دارد. طول سرآستین مربعی به حدود 10 سانتی‌متر می‌رسد. از سوی دیگر به علت نوع طراحی، راحتی بیشتری در هنگام استفاده از آن به همراه دارد. در مدل تک دکمه هم‌زمان با مشخصات ذکرشده به علت کوتاه‌تر بودن طول سرآستین امکان استفاده از این مدل پیراهن را در زیر کت مجلسی نیز دارید.

سرآستین مدل فرانسوی

سرآستین فرانسوی خلاف سایر مدل‌های پیراهن دارای مکان منحصربه‌فردی برای قرار گرفتن دکمه سرآستین است. این نوع از دوخت بیشتر در پیراهن‌های مجلسی دیده می‌شود. در این نوع پیراهن امکان قرار دادن دکمه سرآستین از جنس نقره، طلا یا سنگ‌های قیمتی را بدون تغییر در فرم پیراهن خواهید داشت.

در این مقاله به سراغ انواع مدل‌های پیراهن مردانه رفتیم. فارغ از نوع پارچه به‌کاررفته در نوع پیراهن‌ها و شکل دوخت، آیتم‌های چون سرآستین و یقه بیش‌ترین تاثیر را روی فرم ظاهری و نحوه استفاده از این لباس‌ها دارند. با توجه به اطلاعات ارائه‌شده در این مقاله می‌توانید بسته به شکل اندام و سایر لباس‌هایی که می‌پوشید بهترین پیراهن مردانه را انتخاب کنید.

همچنین بخوانید...

18 فروردین 1399 وبلاگ

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
موسسه اقتصادی کساپوشان از بزرگترین واحد‌های طراحی و تولید‌ پوشاک الیاف طبیعی در ایران است. آقای حبیب‌پور، از بنیان‌گذاران این موسسه از دوران جوانی وارد حرفه خیاطی شد و پس از 27 سال کسب تجربه، در سال 1390 کارگاهی را در تهران تاسیس کرد. بعد از مدتی آن کارگاه با هدف‌گذاری‌های بلند مدت و اندیشمندانه، تبدیل به یک موسسه صنعتی و کسب و کاری شد. اکنون کساپوشان برای تولید پوشاک محدودیتی ندارد و در تمام مدل‌های متداول مردانه و زنانه در قالب پوشاک اسلامی-ایرانی امکان تولید انبوه را دارد و این فرآیند در کارگاه تولیدی در اسلامشهر تهران انجام می‌گیرد. این تولیدی با افتخار اعلام می‌دارد که تمام پرسنل مشغول در این مجموعه از دانش بومی جهت پیشبرد اهداف تولیدی بهره می‌برند و نیز برای تامین پارچه و مواد اولیه محصولات خود با برترین تولیدکنندگان از کشور عزیزمان ایران همکاری می‌کند تا ضمن حمایت از تولیدکننده و کارگر ایرانی، مانع از خروج سرمایه از مملکت شود.
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
موردی وجود ندارد.
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
برچسب‌ها
موردی وجود ندارد.